WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse - FS Gelko Hasselt  3 - 2  (3-1)

DATUM 21-02-2014  21:15

DOELPUNTEN 1’ Nesen (1-0), 5’ Kaddouri (1-1), 20’ Didi (2-1), 27’ Bouzambou (2-2) en 30’ Samir Dahbi (3-2).

VERSLAG KK Malle-Beerse had dit kalenderjaar enkel nederlagen op het actief met als dieptepunt de bekerwedstrijd in Lier. Van de Vel was nog steeds onbeschikbaar wegens blessure. Twee andere spelers werden door de club disciplinair geschorst. Didi was er voor het eerst dit seizoen opnieuw bij. Gelko Hasselt stond op een derde plaats in de rangschikking. Om zijn ambitie om de play-offs te halen nog wat in de verf te zetten, haalde het tijdens de winterstop Saïd Bouzambou (topscorer in de Nederlandse competitie) van Groene Ster Vlissingen (NL) en Luiz Aranha (Bethune Futsal club - FR).

Hasselt maakt meteen zijn bedoelingen duidelijk. Na zeven seconden gaat een Limburgs schot naast. Bij de thuisploeg is de eerste kans meteen raak. Nesen verovert de bal en levert een prachtig schot af dat in de kruising verdwijnt. Hasselt laat het niet aan zijn hart komen en trekt ten aanval. Dat levert snel de gelijkmaker op als Willems Kaddouri bereikt die bij de verste paal moederziel alleen kan binnentikken. De Limburgers hebben het initiatief en creëren de meeste en beste kansen. Paggetta blijkt echter niet te kloppen. Kaddouri, Willems en Di Marco raken niet voorbij de thuisgoalie. In de laatste minuut ziet gans Hasselt een Malse fout. De scheidsrechter fluit niet en in de tegenaanval via Nesen en Ait Salah kan Didi Malle-Beerse opnieuw op voorsprong brengen. In de laatste seconden haalt Benetti overduidelijk Ait Salah neer, maar ter compensatie van de vorige scène fluit de scheidsrechter maar niet.

De beginfase van de tweede periode is voor Malle-Beerse. Het krijgt twee dotten van kansen om de voorsprong te verdubbelen. Nesen bedient Ait Salah die voorlangs besluit. Azarfane komt alleen voor Benetti maar besluit overhaast naast. Daarna neemt Hasselt de wedstrijd opnieuw in handen. Bouzambou besluit op Pagetta en ook de rebound van Aranha is een prooi van Pagetta. Even later een persoonlijke actie van Bouzambou en hij trapt mooi de 2-2 binnen. In een evenwichtigere tweede periode zijn er kansen aan beide zijden. Tien minuten voor tijd trapt Dahbi een vrije trap rechtstreeks binnen : 3-2. Met nog ruim acht minuten op de klok begaat Hasselt zijn vijfde fout. Malle-Beerse kent pech als een intrap van Azarfane via Benetti tegen de paal gaat. Benetti is attent op een schot van Didi. In de laatste minuten gaat Hasselt met vliegende keeper spelen, maar wat het ook probeert, doelman Paggetta is onklopbaar. Hij ranselt alle ballen uit zijn doelvlak. Malle-Beerse houdt stand en wint met 3-2.